Furniture Interiors Graphics

Viñedo Wine Bar

Τα τροπικά φυτά, οι χρησιμοποιημένες φιάλες, το μαρμάρινο μπάρ και ο χειροποίητος καθρέφτης αντίκα φτιαγμένος στο χέρι από τον προππάπου του ενός από τους δύο ιδιοκτήτες, είναι κάποια από τα διάφορα στοιχεία που ενσωματώνονται σε αυτό το Wine Bar στο Περιστέρι, που σχεδιάστηκε από το Mv Design concept studio και τον interior Designer Μάνο Βαμβακούση.
Το Viñedo καταλαμβάνει ένα κτίριο του 1992 που στέγαζε στο παρελθόν το πιο prestigious showroom επίπλων κουζίνας του Περιστερίου, μέρος της οικογενιακής επιχείρησης του ιδιοκτήτη που συνεχίζει να υπάρχει πλέον δίπλα του.Το Wine Bar – το οποίο σερβίρει επιλεγμένες ετικέτες κρασιών κυρίως ελληνικών οινοποιείων και παραγωγών – βρίσκεται στην οδό Μεσολογγίου 91, ένα κρυφό στενό μία μόλις ανάσα από την πλέον γνωστή και πολυσύχναστη “πιάτσα” του κέντρου του Περιστερίου,την Αιμιλίου Βεάκη.
Μας ζητήθηκε από τοους ιδιοκτήτες να σχεδιάσουμε ενα χώρο ζεστό, ελκυστικό με την αύρα ενός καλά κρυμμένου μυστικού, που περιμένει να το ανακαλύψουν οι λίγοι εκλεκτικοί. Αυτοί που θα θέλουν να βγούν από την πεπατημένη οδό με τα πολυσύχναστα cafes και τη βαβούρα της mainstream μουσικής και να ανακαλύψουν ενα χώρο μικρό, φινετσάτο,όπου θα μπορουν να απολαύσουν κρασί και διαλεγμένα gourmet εδέσμάτα που συνοδεύουν αρμονικά τις οινολογικές τους αναζητήσεις.
Ο ιδανικός χώρος για ενα ποτό μετά την δουλειά ή την βόλτα ακούγοντας επιλεγμένη μουσική και με ατμόσφαιρα και διακόσμηση σε ύφος New Luxury με μια πινελιά Tropical.
Σχεδιασμένο από την MV Design concept studio και τον διακοσμητή εσωτερικών χώρων Μάνο Βαμβακούση, περιέχει μια σειρά από μικρές πινελιές που χαρακτηρίζουν το χώρο και την προσωπικότητα των δύο ιδιοκτητών. Ο σχεδιασμός έχει σκοπό να παρέχει μια αίσθηση εξερεύνησης και να “αντικατοπτρίζει την ποικικλομορφία εικόνων που συναντά κανεις στην πόλη του Περιστερίου“.
“Το Viñedo Wine Bar σχεδιάστηκε ως τόπος συνάντησης, όπου δημιουργικοί άνθρωποι με αγάπη για το καλό κρασί, μπορούν να συνδεθούν και να τροφοδοτήσουν ο ένας την ενέργεια του άλλου”, ανέφερε η ομάδα σε μια περιγραφή του έργου. “Η δομηση των καθισμάτων και το layout του χώρου υποστηρίζουν αυτή την πρόθεση με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα πολύ παρείστικο feeling στο μαγαζί, κάτι που οι ιδιοκτήτες μας το ζήτησαν ξεκάθαρα, εξ αρχής“
Το ξύλο, το μάρμαρο, το πλακάκι και το και το βαθύ μπλέ χρώμα στους τοίχους είναι κάποια από τα πρόσθετα υλικά και στοιχεία που βρέθηκαν στο χώρο.
Περνώντας μέσα από το κέντρο του χώρου, ένα μακρύ και λεπτό δωμάτιο εμπνευσμένο από παλιες στοές και αγγλικά θερμοκήπια της βικτοριανής εποχής, δίνεται έμφαση στην προοπτική η οποία υπογραμμίζει το φωτεινό νέον στοιχείο – quote/good vibes only- στο βάθος του χώρου, που είναι και το moto των δύο ιδιοκτητών.
Το bar διαθέτει επίσης γωνιακή μαρμάρινη μπάρα και επιτοίχειο επικλινές κελάρι για τα παλαιά μπουκάλια κρασιών.
Η ομάδα πρόσθεσε μια βιομηχανικού στυλ τζαμαρία από σίδερο και γυαλί, για να επιτρέψει την είσοδο άφθονου φυσικού φωτός, που θα γεμίσει το εσωτερικό τον χειμώνα και με τό άνοιγμά της, θα παρέχει σύνδεση του εσωτερικού και εξωτερικού χώρου το καλοκάιρι.
Ο φεγγίτης είναι διακοσμημένος με τροπικά φυτά που δίνουν στο χώρο μια αίσθηση ζωής και ζεστασιάς. Οι ιδιοκτήτες ζήτησαν ενα στοιχείο για τον μεγάλο γυμνό τοίχο που να είναι έντονο, να θυμίζει γκαλερί τέχνης και τραβάει το βλέμμα, ετσι επιλέχθηκαν τα πολύ ξεχωριστά αυτά κάδρα με τα διάφορα ζώα ντυμένα με ανθρώπινα ρούχα.

Written by