ΟΙΚΙΕΣ ΛΕΥΚΑΔΑ

Η βίλλα εκτείνεται σε ένα επίπεδο. Αποτελείται από 4 εσωτερικούς χώρους  και εναν ενιαίο εξωτερικό χώρο, όπου βρίσκεται και η πισίνα. Στο εσωτερικό στεγάζεται το υπνοδωμάτιο,το καθιστικό, το οποίο είναι ενιαίο με τον χώρο της κουζίνας, ένας μικρός χώρος γραφείου και το λουτρό.

Το ύφος που επιλέχθηκε για τον εσωτερικό χώρο, είναι μοντέρνες καθαρές γραμμές με διακριτικά Boho-Chic και παραδοσιακά στοιχεία, που δίνουν στο χώρο ζεστασιά και προσδίδουν την αίσθηση της εξοχής και της χαλαρότητας.

Τα υλικά ευθυγραμίζονται με το γενικό ύφος του έργου και βοηθούν να δημιουργηθεί μια ζεστή και χαλαρή αίσθηση. Επιλέχθηκαν κυρίως φυσικά υλικά όπως το ξύλο, το bamboo, το rattan , η φυσική πέτρα (ασβεστόλιθος) κ.α. Οι δρύινες επιφανειες και λεπτομέρειες από βενετσιάνικη ψάθα δένουν υπέροχα με την ξύλινη οροφή και συμπληρώνουν γλυκά τη φωτεινότητα του χώρου.

 

  • ΟΙΚΙΕΣ ΛΕΥΚΑΔΑ
  • Βασιλική – Λευκάδα
  • Σεπ.2021

 

Το MV Design ολοκλήρωσε την μελέτη και τον σχεδιασμό εξοχικής κατοικίας στην Βασιλική της Λευκάδας μέσα σε μια καταπράσινη δασική έκταση με θέα το Ιόνιο Πέλαγος.

Το έργο περιλαμβάνει ένα χώρο 150τμ, του οποίου είχε ήδη σχεδιαστεί και υλοποιηθεί ο φέρον οργανισμός, οι εξωτερικές τοιχοποιίες και ο σκελετός της πισίνας.

Αρχικά στήθηκε ένα mood board λαμβάνοντας υπόψιν τις επιθυμίες του πελάτη, τις ανάγκες του κτηρίου και της χρήσης για την οποία προοριζόταν, καθώς και την ανάγκη για αρμονία με το περιβάλλον φυσικό τοπίο. Αφού συμφωνήθηκαν το ύφος και τα υλικά που θα χρησιμοποιούνταν, ο σχεδιαστής προχώρησε στην πρόταση με την διάταξη του χώρου.

 

 

Η χρωματική παλέτα έχει βασιστεί στο λευκό και το φυσικό χρώμα του δρύς και τονίζεται πολύ διακριτικά με κάποια συμπληρωματικά βασικά χρώματα, όπως αποχρώσεις του γκρί, σε συνδυασμό με παστέλ ροδακινί, σιέλ, μέντα και κίτρινο.

Ο εξωτερικός χώρος της πισίνας ακολουθεί τις γραμμές και το ύφος του εσωτερικού, με τρία βασικά στοιχεία να πρωταγωνιστούν στο χώρο. Αυτό της ξύλινης πέργκολας στον χώρο χαλάρωσης και ηλιοθεραπείας,την παραδοσιακή κεραμοσκεπή, η οποία αναδεικνύει μοναδικά το φυσικό τοπίο και την φούξια Bougainvillea που συμπληρώνει με έναν μοναδικο τρόπο την χρήση της φυσικής παραδοσιακής πέτρας στους τοίχους. Μια χαρακτηριστική εικόνα “carte polstale” που παραπέμπει ξεκάθαρα στο αγαπημένο Ελληνικό καλοκαίρι.